Dirk Verholle

Dirk Verholle (Roeselare, 1964) studeerde aan de Conservatoria van Gent en Enschede. Naast enkele eerste prijzen: notenleer, trompet (bij Dirk Brossé) en transpositie, behaalde hij het einddiploma HaFa-directie in hoofdvak aan de Saxion Hogeschool te Enschede bij Hennie Ramaekers.

Hij was een tijdlang lid van militaire muziekkapellen van de Rijkswacht en de Zeemacht, François Glorieux and his orchestra, het orkest van de "European Opera Centre" en het orkest van "De Jonge Vlaamse Filharmonie”. Hij stichtte “The Canzonetta Brassquintet” waar hij mee concerteerde in binnen- en buitenland (Concerttournee doorheen Rusland en Letland in 1989 en realiseerde een BRT 1 radio opname in 1985). Verschillende Belgische componisten zoals Guy Duijck, Gaston Nuyts, Lucien Gekiere componeerden voor dit koperkwintet. 

Als dirigent is hij actief bij verschillende harmonie- en fanfare orkesten in Nederland, België en bij het projectorkest Mythe, waarmee hij concerteert in Nederland en Duitsland. In 2007 stonden er verschillende projecten met solisten uit het klassieke en het moderne circuit en de opname van een aantal marsen op het programma. Hij behaalde met zijn orkesten heel wat uitstekende resultaten op nationale en internationale wedstrijden o.a. in Tsjechië en Frankrijk. 

Af en toe is hij ook te zien als jurylid op wedstrijden voor blaasorkest in België en op festival-evaluatie concerten. Daarnaast promoot hij met een zeer toegankelijk repertoire de HaFa-muziek bij het grote publiek. 

Naast arrangeren van vooral werken uit het klassieke repertoire componeerde hij ook reeds een paar werken voor blaasorkest zoals Contrasts en There we go. In oktober 2018 behaalde hij de eerste prijs op de internationale compositiewedstrijd van VLAMO voor de derde afdeling waar ook een Amerikaanse componiste de eerste behaalde voor de tweede afdeling. De beide componisten werden laureaat van de wedstrijd uit twintig inzending (Jury Bert Appermont (B), Jan Haderman (B) & Oliver Waespi (ZW)). Beide werken voor harmonie- en fanfareorkest worden gecreëerd op 18 november 2018 in het Lemmensinstituut te Leuven door de Koninklijke Harmonie van Stokkem. Four Little Sketches in different styles is een compositie voor harmonie en fanfare.