René Nelis


 René Nelis werd geborden op 22 oktober 1991 te Vlissingen. Al erg jong had hij een grote belangstelling voor muziek en volgde pianolessen aan de Zeeuwse Muziekschool. Later trok de blaasmuziek zijn interesse en begon hij met het spelen van bugel bij fanfare Vlijt en Volharding uit Oost-Souburg, uitkomend in de 1e divisie. Hij speelt nog steeds met veel plezier bij deze vereniging.

Vanuit het musiceren bij Vlijt & Volharding ontstond een grote passie voor de orkestmuziek. Vervolgens studeerde hij Hafabra directie bij Ton van der Valk (theorie), Gerhart Drijvers (directie) en Koos Mark (lichte muziek). Al snel werd hij aangesteld als dirigent bij verschillende jeugdorkesten en volwassen orkesten in Zeeland en Noord-Brabant.

In de loop der jaren heeft René bij veel diverse (jeugd)orkesten gedirigeerd en is een veelgevraagd invaldirigent/gastdirigent. Tevens is hij zeer actief als componist en arrangeur voor harmonie, fanfare, brassband en ensembles. Ook heeft René meermaals wervingsprojecten, Play Inn-orkesten en projectorkesten onder zijn leiding gehad, waaronder het Zomer Fanfare Orkest.

Naast zijn dirigeerwerkzaamheden werkt René op de blaasafdeling van Muziekcentrum Van Gorp in Roosendaal.