Johnny Eeckhaut


 Johnny Eeckhaut is geboren op 30 april 1956 te Dendermonde. Hij studeerde solfège, transpositie, kamer muziek en muziek geschiedenis aan de muziek academies te Dendermonde, Gent Brugge en St. Niklaas. Hij studeerde trompet bij Flor van den Hauwe.

In oktober 1974 werd hij lid van het trompet en bugel korps van het orkest van het Belgische leger te Oostende. In 1976 verhuisde hij naar het trompetter korps van de Belgische Gidsen waar hij een jaar later solist werd.

Vanaf 1986 heeft hij soprano cornet gespeeld in het fanfare orkest van de Belgische Gidsen. In 2001 werd hij benoemd tot podium manager van de Gidsen als assistent van Norbert Nozy. Vijf jaar later heeft hij zijn promotie behaald en is daarna terug gegaan naar het trompetter korps als assistent van trompet majoor Roland De Klippel. Op 4 may 2010 behaalde hij zijn examen voor trompet majoor waarna hij De Klippel opvolgde welke met pensioen ging.

Eeckhaut dirigeerde verder verschillende amateur orkesten waaronder Harmonie Sint-Cecilia, De Sicambers te Laarne, Vredekring te Zelzate, Vrij en Blij te Oostkamp , Sint Cecilia te Zeveneken, Verenigde Vrienden te Adegem en vanaf heden Veronica Zuidzande. In 1982 richtte hij het zeer succesvolle orkest Dynamic Dendermonde op.